Gyakran ismételt kérdések

Miért válasszam a Tesco Akadémiát?

Meghatározó felnőttképzőként működünk, nagy rutinnal a kereskedelmi képzések szektorában. Évente több ezren szereznek nálunk szakmai végzettséget. Valódi gyakorlati tudást adunk vállalati környezetben, az elmélet elsajátításához pedig online tanulási lehetőséget biztosítunk.

Hogyan tudok képzésre jelentkezni?

Képzési kínálatunk elérhető a Képzéseink menüpont alatt, itt tudod kiválasztani a számodra megfelelő képzést. A képzési helyszín kiválasztását követően megjelennek a naptárban a kontaktórák időpontjai. A képzéshez tartozó részletes leírásban minden fontos információt megtalálsz, ha marad kérdésed fordulj hozzánk bizalommal az info.tescoakademia@tesco.com címen.

Mit kell tudni az e-learning képzésről?

A képzésre való jelentkezés során a regisztrációd megtörténik az e-learning rendszerünkbe, ahonnan elérhetővé válnak a tananyagok. A továbbiakban honlapunkon a jobb felső sarokban található Belépés gombra kattintva érhető el e-learning platformunk. Blended képzés esetén, az első kontaktóra időpontjától lesznek elérhetőek a tananyagok, melyeket a képzés utolsó napjáig kell elvégezni.

 

 

Milyen eszközökről érhetőek el az e-learning tananyagok?

Tananyagaink könnyen elérhetőek akár tabletről, telefonról vagy számítógépről is. Applikáció letöltése nem szükséges hozzá.

Nem jelenik meg a következő online tananyagom, hol találom?

Mivel az egyes tananyagrészek egymásra épülnek, az előző tananyag elvégzéséig rejtve maradnak. A következő tananyagrész akkor jelenik meg, ha az előző maradéktalanul teljesítve lett. Ezt a rendszer zöld színnel jelöli. Ekkor már közvetlenül tovább lehet lépni a következő tananyagrészre vagy a Kurzusaim menüpontba lépve már elérhető az új tananyag.

Van lehetőség bekapcsolódni a tanfolyamokba?

Igen, ilyen igény esetén írj az info.tescoakademia@tesco.com címre.

Láttam, hogy szükséges orvosi alkalmassági a képzés megkezdéséhez, hol kell ezt beszereznem?

A szakmai alkalmassági vizsgálatokat kizárólag foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely orvosa végezheti el. Kérjük, ezt vedd figyelembe az orvos kiválasztásánál.

Milyen bizonyítványt fogadnak el, ha a képzés leírásában szerepel, hogy szükséges a képzés megkezdéséhez?

Minden képzés leírása tartalmazza, hogy mi a képzés megkezdéséhez szükséges minimális bemeneti feltétel. Kizárólag közoktatásban szerzett iskolai végzettséggel jelentkezhetnek a tanfolyamokra.

Az alábbi végzettségek megfelelőek:

  • Általános iskolai bizonyítvány: A bizonyítvány törzslapját (ez a bizonyítvány eleje a személyi adatokkal) és a befejezést igazoló oldalt is csatolni kell. Egymás nélkül érvénytelenek!
  • Érettségi bizonyítvány, Technikum, Szakmunkás bizonyítvány, Szakközépiskolai bizonyítvány
  • Szakiskolai bizonyítvány,12 (4) osztály érettségi nélkül, Egyetemen vagy főiskolán szerzett oklevél

Nem magyar nyelvű végzettség esetén, hiteles fordítást kell beszerezni.

Mit tartalmaz a képzés ára?

A képzés ára kizárólag a képzési díját tartalmazza.

Kiválasztottam, hogy melyik képzésre szeretnék jelentkezni és korábban már tanultam a témában. Van lehetőség a tudásom beszámításra?

Igen, igényedet kérjük jelezd a képzésre való jelentkezést követően a info.tescoakademia@tesco.com címen. Sikeres előzetes tudásmérés esetén a képzés idő csökkenthető.

Hol tudok majd vizsgázni, ha elvégeztem a képzést?

Az új felnőttképzési rendszerben a részszakmák és szakképesítések esetében vizsgát független akkreditált vizsgaközpontnál lehet tenni. Az átmeneti időszakban a vizsgáztatás feladatát az IKK (Innovatív Képzéstámogató Központ) látja el, a vizsgázóknak egyénileg az IKK honlapján lehet jelentkezni vizsgára: https://szakkepesites.ikk.hu/

Mit lehet tudni a képzési hitelről?

A képzési hitelről a https://diakhitel.hu/kepzesihitel/ oldalon tudsz tájékozódni.