A szakképzés alapjaiban változott meg az elmúlt időszakban, ebben minden szereplő egyetért, akár az iskolákról, akár a duális képzőhelyekről legyen szó.

A Tesco Akadémia Kft.-nél 2021 év elejétől tudatosan készültünk fel a változásra és alakítottuk át úgy a folyamatainkat, hogy felkészüljünk a szeptemberi iskolakezdésre. Nem volt egyszerű a dolgunk, egy teljesen új duális partneri rendszert kellett felépítenünk, ami képes kiszolgálni párhuzamosan az új és régi típusú szakképzésben tanulók igényeit is.

Hogyan értük el ezt a nagyszerű eredményt?

  • Kollégáink kiemelkedő tudással és profizmussal vetették bele magukat a nyár folyamán az iskolai egyeztetésekbe. 61 iskolával folytatták le a szakmai egyeztetéseket a képzési programok és órahálók tekintetében és állapodtak meg velük az őszi iskolakezdésről.
  • Az iskolákkal tudásmegosztó fórumot hoztunk létre, ahol az E-Kréta adatszolgáltató rendszer kezelését osztjuk meg az iskolákkal, kiemelve a munkáltatói oldal számára előírt új szabályokat

Az úttörő szerepünknek köszönhetően ma már több mint 750 tanuló vesz részt a Tesco duális képzési programjában.

A képzésben is érvényesül a sokszínűség: 453 tanuló szerez gyakorlatot az új szakképzési rendszerben, ebből 40 fő kereskedő és webáruházi technikus, 413 fő pedig kereskedelmi értékesítő szakmában. A korábbi szakképzési rendszer követelményei alapján pedig 300 fő készül fel az eladói szakmára.

Az Oktatási Hivatal által közétett legkeresettebb szakképzettségek listájában magasan vezet a kereskedelmi értékesítő és büszkék vagyunk rá, hogy a kereskedelmi értékesítők már több, mint 26 %-a választotta duális képzőhelyének vállalatunkat.